Huolto ja uusiminen

Hautakiven huoltoon ja uusimiseen liittyvät palvelut ja ohjeet.

Halutessasi saat kaikki hautakiven puhdistus ja huoltopalvelut kauttamme. 

Jotta hautakivi säilyisi tyylikkäänä ja arvokkaana, suositellaan sitä puhdistettavaksi säännöllisin väliajoin.

Kiven kuntoon vaikuttavat seuraavat tekijät:

  • Säätila
  • Ilmansaasteet
  • Siitepöly
  • Katupöly
  • Multa
  • Steariini

Voit itse puhdistaa kivestä helposti mm. hiekan, mullan, ja siitepölyn laimealla pesuaineliuoksella, runsaalla vedellä ja pehmeällä harjalla. Huomioithan, että pesuaineen tulee olla luonnossa hajoavaa.

Kivessä olevat tekstit tulisi pääsääntöisesti puhdistaa pehmeällä liinalla (mikrokuituliina on hyvä tähän tarkoitukseen) ja miedolla pesuaineella. Nimilaattoihin on olemassa myös omat luontoystävälliset puhdistusineeet.

Sammalen poistaminen hautakivestä on vaativampi työ, joka kannattaa jo jättää asiantuntijalle.

Kun tarvitset apua hautakiven kunnostamiseen, niin ota yhteyttä. Kauttamme saat kaiken hautakiviin liittyvät hoitotyöt ammattitaidolla tehtynä.

 

Hautakiven teksti haalistuu usein vuosien myötä. Haalistumiseeen vaikuttaa myös hautakiven malli, pysty- vai laakakivi. Kaiverrettu ja maalattu tai lehtikullalla kullattu teksti kuluu usein epäsiistiksi ajan myötä. Kauttamme saat tekstin kunnostukset, kirjainten uudelleen maalaukset ja kultaukset.

Myös metallisten kirjainten, tekstilaattojen ja koristeiden puhdistukset.

TEKSTIEN LISÄYKSET

Usein hautapaikka on tarkoitettu useammalle henkilölle ja hautakiveen tarvitaan uusi teksti. Kauttamme saat myös nämä tekstien lisäykset.

Kallistuessaan hautakivet saattavat aiheuttaa vaaratilanteita painonsa vuoksi. Tavallisesti hautakivi painaa 100:sta 300 kiloon, jonka vuoksi oikaisua ei suositella itse tehtäväksi.

Suosittelemme tarkistamaan kiven suoruuden kerran vuodessa. Jos hautakivi on vinossa tai kallellaan johonkin suuntaan, ota yhteyttä. Autamme mielellämme kaikkie hautakivien, muistomerkkien ja reunakivien suoristamisessa.

Usein myös hautausmaan huoltohenkilökunta jättää kiveen ilmoituksen sen tarvitessa oikaisua.

Tiedustele tästä